divendres, 22 de maig del 2009

GEÒLEGS I ALTRES BESTIOLES


Últimament tenim una relació molt especial amb els geòlegs. Dins l’historia de la secció mai ens havíem trobat amb tant llicenciat com ara. Potser la meitat dels membres actius de la secció estiguin vinculats amb la geologia d’una manera o altre. Cap karstóleg per desgràcia. Aquesta relació simbiòtica s’ha anat engrandint mitjançant la creació de la ACEC. La trobada de geòlegs que estudien el massís del Cotiella i els beneits exploradors de forats porten un fi comú.
Dos caps de setmana seguits han completat aquesta amalgama tan misteriosa.
La primera, una sortida conjunta amb geòlegs de la UB, Universitat de Saragossa, espeleòlegs de Peña Guara i natrons. Aquesta sortida s’efectuà a la Sima Esteban Felipe, enclavada a la serra de Guara. El motiu l’extracció de mostres i algun espeleotema per realitzar un estudi vinculat al canvi climàtic. La de coses que aprens anant amb segons quin personatge. La relació entre tots ve donada per Anchel belmonte, persona persuasiva sobre tot pels que es deixen ensarronar fàcilment. Però es un gust treballar plegats i sap que no té cap problema alhora de demanar. Potser demana massa i tot últimament, je..je... Bé, que ens trobem amb 4 persones que mai han utilitzat els aparells d’espeleo, sort que el pou es curt, i nosaltres de docents i voluntaris.

La segona sortida la realitzarem amb la Berta, altre boja del massís del Cotiella (li va la nota). Degut a la tesis que realitza, i després de donar voltes i voltes pel exterior ens demana que l’entrem dins de les foscos, dit i fet, sortida de practiques al Garraf per agafar pràctica. De segur que torna.
Conclusions, que al final no cabrem dins dels forats, i el pitjor de tot, que com comencin a parlar entre ells més val que deixi la espeleo per no acabar amb el cap com un timbal, je, je....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada